Mundialito Logo - Μινι Ποδόσφαιρο
Fun Games Παιχνίδια
<

Ήταν (σχεδόν) όλοι εκεί!

Ημέρα αφιερωμένη στον Δημήτρη Νικολάου ήταν η Τετάρτη (27/6) που μας πέρασε. Στο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο Δαΐς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του τέως ομοσπονδιακού προπονητή, που νικήθηκε από την επάρατο νόσο πριν λίγους μήνες. Το «παρών» έδωσαν (σχεδόν) όλοι οι άνθρωποι του ελληνικού φούτσαλ, που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να του αποτίσουν φόρο τιμής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους Γιάννη Μοστριό και Κώστα Ρούπτσο να προλογίζουν και να αναφέρονται στους σκοπούς του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Futsahellas - Δημήτρης Νικολάου».

 Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο Δρ. Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πάθος του ανθρώπου, που έκανε το ποδόσφαιρο σάλας κομμάτι της καθημερινότητας μας: «Ο Δημήτρης ήταν άνθρωπος με όραμα. Είχε πάθος με αυτό που έκανε. Θα μου μείνουν αξέχαστες οι ατελείωτες συζητήσεις, που κάναμε για την πρόοδο του αθλήματος».

Ως εκπρόσωπος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που φιλοξένησε την εκδήλωση, ο Κωστής Δούκας στάθηκε στα χρόνια γνωριμίας με τον Δημήτρη Νικολάου.
«Με τον Δημήτρη γνωριζόμασταν σχεδόν μια ολόκληρη ζωή. Αν και λίγο μεγαλύτερος από μένα, μας ένωνε η ίδια αγάπη και το πάθος για τον αθλητισμό. Ήθελε να κερδίζει παντού. Μεγαλώσαμε, φύγαμε από το σχολείο αλλά η μοίρα μας έφερε πάλι κοντά μέσα από το άθλημα του ποδοσφαίρου σάλας. Είχε δει ότι το φούτσαλ είχε μεγάλες δυνατότητες και ήταν από τους σκαπανείς του αθλήματος.. Ακόμα θυμάμαι την κουβέντα μας πριν 10 χρόνια, όταν μου πρότεινε μέσω των Εκπαιδευτηρίων να καλλιεργήσουμε το σπορ. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το ποδόσφαιρο σάλας. Και που ξέρετε. Εκεί ψηλά ο Δημήτρης θα μας βλέπει και θα χαμογελά».

Ο Κροάτης τεχνικός Μίκο Μάρτιτς ήταν ένας από τους επιστήθιους φίλους του Δημήτρη Νικολάου και δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια εκδήλωση.
«Είμαι περήφανος, που βρίσκομαι ανάμεσα σας για να μοιραστώ αυτή την υπέροχη μέρα. Ο Δημήτρης μας το αξίζει αυτό και με το παραπάνω. Ελπίζω να είναι αρχή για την δημιουργία ενός διεθνούς τουρνουά. Αποτελεί μία μικρή επιβράβευση για το έργο που άφησε πίσω του. Τον γνώριζα πολλά χρόνια και μαζί αγωνιστήκαμε για την πρόοδο και την ανάπτυξη του φούτσαλ. Τέλος, θέλω να
αναφέρω ότι από φέτος,  το futsalplanet.com θα θεσπίσει βραβείο για τον καλύτερο προπονητή παγκοσμίως, που θα φέρει το όνομα του Δημήτρη Νικολάου».

Στο τέλος της μικρής εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο, που υπό τους ήχους του "Goodbye my lover" του Τζέιμς Μπλάντ και του "Show must go on" των Queen φόρτισε ακόμα περισσότερο την ούτως ή άλλως συγκινητική ατμόσφαιρα.

Η συνέχεια στο παρκέ
Η προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στην Εθνική ομάδα και τους φίλους του Νικολάου ξεκίνησε στην προκαθορισμένη ώρα (19.45). Πριν την έναρξη του αγώνα αφέθηκαν μπαλόνια άσπρου μπλε και γαλάζιου χρώματος ενώ υψώθηκε και η φανέλα με το όνομα του Δημήτρη Νικολάου.
Στο ματς που ακολούθησε μικρή σημασία έχει το τελικό σκορ (για την ιστορία έληξε 5-5). Και οι δυο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα, χωρίς σκοπιμότητες και προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα με συνεχεία εναλλαγές στο σκορ, δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες.
Εθνική Ελλάδος: Γράψας, Κουβαράς, Μοστριός. Αχής, Γκρίτζαλης, Σοϊλεμές,  Μουρδουκούτας, Κάσσης, Σταματίου, Μπούσμπουρας, Λίτος, Μπισμπίκης, Ζιάκας, Εμμανουηλίδης, Αρβανίτης, Ηλιάδης , Δελαπόρτας, Πάνου
Φίλοι  Δημήτρη Νικολάου:  Βενιζέλος, Διαμαντούρος, Αργύρης, Μιχάλης, Ζάχος, Βανδώρος, Παππάς, Μάρτιτς, Μαυραγάνης, Συλιγνάκης, Λιούτας, Κοκοτσάκης, Καρασάββας

Σοβαρό ατόπημα διοργανωτών
Αναφέραμε στην αρχή του ρεπορτάζ, ότι το «παρών» έδωσαν (σχεδόν) όλοι οι άνθρωποι από τον χώρο του αθλήματος. Αισθητή ήταν η απουσία του Αποστόλη Μπελτσίδη. Ο τεχνικός της Αθήνα 90 δεν ήταν στην εκδήλωση. Σε επικοινωνία, που είχαμε μαζί του ανέφερε ότι «ήθελα να παραβρεθώ αλλά δεν το έκανα επειδή έτσι αποφάσισαν τρίτοι. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι περισσότερο».

Το παραπάνω γεγονός σχολιάστηκε δυσμενώς από αρκετούς. Πολλοί ανέφεραν ότι ήταν λάθος μια τέτοια απόφαση. Υπήρχαν και άλλοι που διατήρησαν πιο μετριοπαθή στάση. Αλλά το σίγουρο είναι πως κάτι  τέτοιο δεν χρειαζόταν να γίνει σε μια τέτοια εκδήλωση.

Πήρε θέση η Ομοσπονδία

Ο Μιχάλης Βαρδαλάς, μέλος της  επιτροπής σάλας τοποθετήθηκε για το θέμα ύστερα
από επικοινωνία, που είχαμε μαζί του:
«Η ομοσπονδία ήταν ενήμερη εξαρχής για το επεισόδιο, που δημιουργήθηκε. Για αυτό τον σκοπό τόσο εγώ όσο και ο Δρ. Οικονομίδης θελήσαμε να ψάξουμε περισσότερο το θέμα. . Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Κώστα Ρούπτσο και με την οικογένεια Νικολάου, που μας διαβεβαίωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα περί του θέματος και ότι οι πόρτες είναι ανοικτές για όλους. Εξάλλου, σε μία τέτοια εκδήλωση το μόνο μήνυμα, που βγαίνει προς τα έξω, είναι αυτό της ενότητας» ,

Εκτέθηκε ο Βανδώρος
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε με τον παίκτη του Δούκα, ο τελευταίος μας είπε: «Η πόρτα είναι ανοικτή σε όλους, όμως, τόσο η οικογένεια του Δημήτρη Νικολάου όσο και τα μέλη του σωματείου, που εκπροσωπώ, δεν επιθυμούμε την προσέλευση των τριών συγκεκριμένων ατόμων» (σ.σ Θόδωρος Ντάρλας, Ζήσης Μυκονιάτης και Αποστόλης Μπελτσίδης).
Στην  συνέχεια, όμως, διαψεύστηκε καθώς τόσο η οικογένεια του Νικολάου (πατέρας) όσο και ο Κώστας Ρούπτσος - επίσης μέλος του συλλόγου - διαβεβαίωσαν ότι ουδέποτε αρνήθηκαν την προσέλευση των παραπάνω.

Σχολίασαν.
Παναγιώτης. Κεραμυδάς (πρόεδρος Μινώταυρου): «Ήταν μια λάθος απόφαση και θέλω να πιστεύω μία άτυχη στιγμή. Είναι ανώφελο να υπάρχει μία κόντρα, ιδιαίτερα σε μία τέτοια εκδήλωση».

Μάκης. Γεροντής (διαιτητής): «Δεν μπορούν να παίζουν κάποιοι με την μνήμη του Δημήτρη. Θεωρώ ότι είναι άσχημο σε μία τέτοια εκδήλωση να αποκλείονται άνθρωποι, που έχουν προσφέρει στο χώρο».

Θρασύμβουλος . Μπάγιος (πρόεδρος Σαλαμίνας): «Είναι αδιανόητο αυτό, που συνέβη. Ο Δημήτρης ήταν φίλος με όλους. Δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο».

Γρηγόρης Γκουγκουλίτσας (προπονητής Εθνικού Αστέρα): «Δεν θέλω να πάρω θέση για κάτι που δεν είναι της αρμοδιότητας μου. Θεωρώ πάντως ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων στην κηδεία του Δημήτρη».

Ν. Ραπτοδήμος - επιμέλεια Φώτης Μητρόπουλος